Americol története

Az Americol 1879-ben alakult az ipari tisztítószerek és vegyi anyagok független gyártójaként. Magas minőségű kézápoló és kéztisztító, valamint ipari tisztítószerek forgalmazásán és szolgáltatásán alapulnak
az Americol vezérelvei és eljárásai. Az Americol ISO 9001 minőségbiztosítási bizonyítvánnyal rendelkezik.
A gyártó kiáll a prémium minőségű és környezetbarát tisztító termékek mellett, vegyészeik olyan ipari tisztítószereket fejlesztenek, melyek minimális káros hatással vannak a környezetre (biológiailag lebomlanak).
 
A környezetvédelmi és biztonsági paraméterek a termékek címkéjén és csomagolásán is jól láthatóak.
 
Tisztítószereiket az általános ipari, tengerészet, hajózás, halászat, mezőgazdaság, intézményes és egészségügyi, higiéniai, autóipari, szállítmányozási, élelmiszergyártási, építészeti, nyomdaipari, fémmegmunkálási, felületkezelés területén történő felhasználásra fejlesztették ki.
 
Független gyártóként a cég működési technológiájába gyorsan beépíti a legújabb műszaki trendeket. Az új piaci technológiáknak köszönhetően innovatív, testreszabott megoldásokat tud alkotni. A teljes gyártói folyamat az Americol anyacég kezében van, melynek köszönhetően teljes választékpalettával rendelkezik bármely felülettisztítási feladat megoldására, különböző csomagolási egységekben. A nagy mennyiségek hatékony előállítása mellett (FMCG) a kisebb mennyiségek rugalmas gyártására is törekszenek.
 
A hatékony kutatásfejlesztési projekteknek hála, a cég szolgáltatási - és termékköre évről évre folyamatosan bővül. Mindezek eredményeként 2017-ben a kéztisztítók összetételét módosították. Az eddigi műanyag mikroszemcséket felváltotta a természetes alapanyagú granulátum, megkönnyítve ezzel a mechanikai tisztítás folyamatát, és csökkentve ezzel a környezre gyakorolt káros kihatásokat.
 
Az Americol laboratúriumai az elmúlt 3 évben sem álltak le, mely eredményeként a kéztisztító készítmények bőrápoló hatása és a tisztítás együttesen optimalizálásra került. Az ipari termékek szivattyúzhatósága és moshatósága szintén javult. A Hand Cleaner Special termék esetében a szappan színe is módosult a hagyományos bézs színre.
 
Az Americol anyacég termékeit kizárólag kereskedelmi és disztribúciós szervezetek, nagykereskedők által értékesíti, ennek a disztibúciós csatornának a részeként csatlakozott be cégünk: a Penzz-Impex Kft. 2005-ben az európai kereskedelmi hálózatba.
 
1950 1960 1974 1990
2000 2010 2015 2016

Americol termékek